Ugdymas karjerai
Praktinis seminaras
Praktinis seminaras
2013 01 21
2013-01-21 Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriuje praktinį seminarą virėjams, konditeriams ir padavėjams vedė bei su mokytojais ir mokiniais bendravo 2010 m. geriausias Lietuvos virėjas, tarptautinių konkursų prizininkas, tituluotas virtuvės šefas, restorano Vilniuje „Lauro lapas“ savininkas Deivydas Praspaliauskas. Pokalbio metu, virtuvės šefas pabrėžė, kad bet kokio patiekalo privalumas yras skonis ir estetika. Darbas virtuvėje, pasak Deivydo, kasdienis loginis mąstymas, fizinis krūvis, kūryba, improvizacija ir t. t.
Būsimiesiems virėjams ir konditeriams buvo užsiminta apie neįprastus produktų derinius (pvz. baltas šokoladas su krapais, burokėlių ledai, perlinio kuskuso panaudojimas ir t. t.)
Mokinių paklaustas, ar įmanoma gardžiai gaminti ir ar tam reikia talento, D. Praspaliauskas atsakė, manantis, jog galima, svarbiausia domėtis maistu. Labai svarbu nebijoti ragauti, nebijoti keisti valgymo vietos, nebijoti improvizuoti. Visada atsiranda dalykų, kuriuos gali padaryti geriau.
Skyriaus vedėjos R. Veršinskienės paklaustas, kas yra sėkmės faktorius, virtuvės šefas įvardijo malonią darbo aplinką ir nuoširdų komandinį darbą.