Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Prekybos ir verslo skyrius

Vytauto g. 267, LT-76337 Šiauliai
Tel. (8 41) 52 36 56
Faks. (8 41) 52 36 56
El.paštas prekybos.sk@sprc.lt

facebookgrupei.jpg



Ugdymas karjerai

Praktinis seminaras

Praktinis seminaras

2013 01 21


2013-01-21 Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyriuje praktinį seminarą virėjams, konditeriams ir padavėjams vedė bei su mokytojais ir mokiniais bendravo 2010 m. geriausias Lietuvos virėjas, tarptautinių konkursų prizininkas, tituluotas virtuvės šefas, restorano Vilniuje „Lauro lapas“ savininkas Deivydas Praspaliauskas. Pokalbio metu, virtuvės šefas pabrėžė, kad bet kokio patiekalo privalumas yras skonis ir estetika. Darbas virtuvėje, pasak Deivydo, kasdienis loginis mąstymas, fizinis krūvis, kūryba, improvizacija ir t. t.
Būsimiesiems virėjams ir konditeriams buvo užsiminta apie neįprastus produktų derinius (pvz. baltas šokoladas su krapais, burokėlių ledai, perlinio kuskuso panaudojimas ir t. t.)
Mokinių paklaustas, ar įmanoma gardžiai gaminti ir ar tam reikia talento, D. Praspaliauskas atsakė, manantis, jog galima, svarbiausia domėtis maistu. Labai svarbu nebijoti ragauti, nebijoti keisti valgymo vietos, nebijoti improvizuoti. Visada atsiranda dalykų, kuriuos gali padaryti geriau.
Skyriaus vedėjos R. Veršinskienės paklaustas, kas yra sėkmės faktorius, virtuvės šefas įvardijo malonią darbo aplinką ir nuoširdų komandinį darbą.

Nuoroda>>

 

ekskursija_po_skyriu.png
moodlemokslui.jpg
erasmus_wbl2.jpg
Ugdymo-karjera- centras.jpg
saugi_mokykla.gif
video_parastes.gif