Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Prekybos ir verslo skyrius

Vytauto g. 267, LT-76337 Šiauliai
Tel. (8 41) 52 36 56
El.paštas prekybos.sk@sprc.lt

facebookgrupei.jpg
mokykissiauliuose.jpg



2020-2021 m. naujienos ir įvykiai

Velykinis varškės pyragas

2021 04 01


Šv. Velykų proga Prekybos ir verslo skyriaus konditeriai ir jų profesijos mokytojos Daiva Vidugirienė ir Ginta Marčenkienė siūlo išsikepti ypatingą „Velykinį varškės pyragą“.
Jums reikės:
Tešlai
2/3 st. miltų
0,5 pak. sviesto
0,5 st. cukraus
1 kiaušinio
1 a. š. kepimo miltelių
truputį druskos
1 a. š. kakavos
Varškės įdarui
2 pak. riebios varškės
2 kiaušinių
1 v. š. kukurūzų krakmolo
2 v. š. grietinės
0,5 a. š. vanilinio cukraus
spanguolių
cukraus pudros (papuošimui)

Paruošimas.
Tešla. Sviestas išsukamas. Įdedamas cukrus, druska, vanilinis cukrus – viskas plakama iki purios masės apie 10 min. Įdedamas kiaušinis, vėl viskas išsukama iki purios masės. Sudedami persijoti miltai su kepimo milteliais. Neišmaišius tešlos iki galo, pusgaminis padalinamas į dvi lygias dalis. Į vieną iš jų įdedama kakava. Abu pusgaminiai baigiami maišyti ir dedami į šaldymo kamerą 1 valandai.
Varškės įdaras. Varškė pertrinama, dedamas cukrus, vanilinis cukrus, tryniai, grietinė, kukurūzų krakmolas. Viskas sumaišoma. Dedami iki standžių putų išplakti kiaušinių baltymai, paruoštos spanguolės – viskas lengvai išmaišoma.
Kakavinė tešlos dalis stambia tarka įtarkuojama į paruoštą skardą. Uždedamas varškės įdaras, ant viršaus užtarkuojama likusi šviesi pašaldyta tešla. Lengvai paspaudžiama. Kepama 180–200 °C temperatūroje. Ataušinama. Puošiama cukraus pudra.
 

ekskursija_po_skyriu.png
moodlemokslui.jpg
Ugdymo-karjera- centras.jpg
saugi_mokykla.gif
video_parastes.gif