Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Prekybos ir verslo skyrius

Vytauto g. 267, LT-76337 Šiauliai
Tel. (8 41) 52 36 56
Faks. (8 41) 52 36 56
El.paštas prekybos.sk@sprc.lt

facebookgrupei.jpg
mokykissiauliuose.jpg



2020-2021 m. naujienos ir įvykiai

Ponios S. Smetonienės „Napoleonas“

2021 02 15


Prekybos ir verslo skyriaus konditeriai siūlo išsikepti gardų tortą „Napoleoną“ pagal ponios Sofijos Smetonienės receptą.
Ponios S. Smetonienės „Napoleonas“
Torto lakštams
• 230 ml grietinės
• 2 kiaušiniai
• žiupsnis druskos
• 1 kg miltų
• 600 g šalto sviesto

Kremui ir pertepimui
• 300 g sviesto
• 230 g miltų
• 300 ml pieno
• 300 g cukraus
• 6 kiaušinių tryniai
• 250 ml uogienės (rūgščios)

1. Išplakite grietinę su kiaušiniais ir druska. Į didesnį dubenį persijokite miltus ir įtarkuokite šaltą sviestą. Miltus su sviestu gerai išminkykite, pirštais sutrinkite į savotiškus trupinius. Į šią pusiau tešlą supilkite grietinės plakinį ir viską gerai išminkykite. Tešlą padalinkite į 8 dalis, įsukite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
2. Iš tešlos kočiokite lakštus, kiek didesnius nei būsima forma – galite rinktis, ar tai bus apvalus, ar kvadratinis tortas. Prieš kepdami lakštus subadykite šakute. Kiekvieną lakštą dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite 180 ℃ karštumo orkaitėje 10–15 minučių, kol gražiai paruduos. Lakštus atvėsinkite, uždėję formą apipjaukite kraštus, susmulkinkite į trupinius – tortui papuošti.
3. Kremui gaminti puode ištirpinkite sviestą ir jame maišydami pakepinkite miltus. Kitame puode pakaitinkite pieną, jame ištirpinkite cukrų. Saugokite, kad pienas neužvirtų. Pieną maišydami supilkite į miltus ir sviestą, gerai išsukite ir truputį atvėsinkite. Tada sudėkite kiaušinių trynius ir gerai išsukite, kol gausite grietinės konsistencijos masę.
4. Torto lakštus pertepkite kremu, kas trečią lakštą tepkite rūgštesnės uogienės. Sutepę visus torto lakštus, gerai ištepkite kremu torto viršų ir sieneles, viską gausiai apibarstykite trupiniais. Geriausia pagamintą tortą palaikyti keletą valandų arba net per naktį šaldytuve, tada jis taps ypač skanus.


Iš knygos: Jolita Bernotienė, Ingrida Jakubavičienė „Ponios Smetonienės virtuvė“
 

ekskursija_po_skyriu.png
moodlemokslui.jpg
Ugdymo-karjera- centras.jpg
saugi_mokykla.gif
video_parastes.gif