Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Prekybos ir verslo skyrius

Vytauto g. 267, LT-76337 Šiauliai
Tel. (8 41) 52 36 56
El.paštas prekybos.sk@sprc.lt

facebookgrupei.jpg
mokykissiauliuose.jpg



2019-2020 m. naujienos ir įvykiai

Konditerių praktiniai užsiėmimai

2020 06 04


Birželio 4 dieną PK19 grupės mokiniai modulio „Ne mielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba“ praktinių užsiėmimų metu gamino ,,Graikinių riešutų pyragą su persikais“. Mokiniai mokėsi gaminti trapią riešutinę tešlą, gaminį apipavidalinti ir dekoruoti natūraliais gėlių žiedais.

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ PYRAGAS SU PERSIKAIS
Tešlai:
Miltai 180 g
Krakmolas 30 g
Cukraus pudra 190 g
Sviestas 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Graikiški riešutai (smulkinti) 75 g
Pastaba: galima naudoti kitus mėgiamus riešutus.
 

Kremui:
Jogurtas (persikų, vanilinis) 500 g
Grietinėlė 400 g
Cukrus 100 g
Citrina ½ (žievelė nutarkuota ir sultys)
Želatina 40 g
Pastaba: Galima naudoti grietinę vietoj grietinėlės, galima keisti jogurto ir grietinėlės santykį pagal savo skonį.
 

Papuošimui:
Indelis konservuotų persikų,
500 g šviesaus kompoto(+ 25 g želatinos)
arba 2 pakeliai šviesios spalvos želė,
Pastaba: Galite paruošti iš dviejų pakelių šviesios spalvos želė, tik pilkite per pus mažiau vandens, negu nurodyta instrukcijoje. Galite pasidaryti želė drebučių patys. Iš šviesios spalvos sirupo (galite naudoti sirupą nuo persikų), praskiedę vandeniu paruoškite 500 g skysčio, supilkite išbrinkintą ir ištirpintą garų vonelėje želatiną. Išmaišykite, paragaukite, jei reikia įberkite citrinos rūgšties ar sulčių, bei cukraus.
 

Gamybos technologija:
Trapus riešutinis pusgaminis. Sviestas išplakamas su cukraus pudra iki purumo, palaipsniui pilant kiaušinius, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Tada supilami miltai sumaišyti su maltais riešutais, krakmolu ir maišoma iki vientisos masės. Tešla supilama į skardą 1,5 cm storio sluoksniu ir kepama 15–20 min. 180–200oC temperatūroje.
Jogurto-grietinėlės kremo su želatina ruošimas. Želatina užpilama virintu vandeniu ir brinkinama apie 1 val. Išbrinkusi želatina ištirpinama garų vonelėje. Iš jogurto, grietinėlės, cukraus išplakamas kremas, įmaišoma nutarkuota citrinos žievelė bei sultys, supilamas želatinos tirpalas. Išmaišytas kremas supilamas ant iškepto, atšalusio riešutinio pusgaminio. Paliekamas 1 val. sustingti. Ant sustingusio kremo gražiai išdėliojami supjaustyti persikai. Užpilame pradėjusiais stingti drebučiais ir paliekame 2–3 val. šaldytuve, kad galutinai sustingtų. Pyragas pjaustomas pailgais gabalėliais.

Netrukus prasidės uogų sezonas, šiame gaminyje konservuotus persikus galima pakeisti braškėmis.

 

ekskursija_po_skyriu.png
moodlemokslui.jpg
Ugdymo-karjera- centras.jpg
saugi_mokykla.gif
video_parastes.gif