Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Prekybos ir verslo skyrius

Vytauto g. 267, LT-76337 Šiauliai
Tel. (8 41) 52 36 56
Faks. (8 41) 52 36 56
El.paštas prekybos.sk@sprc.lt

facebookgrupei.jpg
mokykissiauliuose.jpg



2019-2020 m. naujienos ir įvykiai

Pamoka apie duonos traškučius

2020 05 18


PDPK19 grupėje modulio „Duonos gaminių gamyba” praktinio mokymo pamokos vyksta nuotoliniu būdu (profesijos mokytojai S. Šimkaitienė). Šios savaitės pamokose mokiniai mokėsi apie duonos traškučius: jų asortimentą, maistinę vertę, gamybą. Gegužės 15 dieną mokytoja S. Šimkaitienė mokiniams skyrė užduotį: savarankiškai sugalvoti traškučių ruošimo receptūrą ir juos paruošti. Šios grupės mokinė Viktorija Gardauskaitė šauniai atliko užduotį. Ji iškepė traškučius, dalinasi receptūra bei nuotraukomis. Duonos traškučiai puikus užkandis, kuris tinka visoms progoms. Siūlome visiems išbandyti!
Duonos traškučiai
Jums reikės:
• skrudinimui skirtos duonos riekių;
• Provanso žolelių ar kitų prieskonių (krapų, petražolių ir pan.);
• Alyvuogių aliejaus, druskos.
Technologinis aprašymas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 190 ⁰C temperatūros.
2. Duonos riekeles pakočioti kočėlu, lengvai patepti aliejumi ir pabarstyti Provanso žolelėmis (prieskoniai) ar kitais norimais prieskoniais bei druska.
3. Supjaustyti trikampiais, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti karštoje orkaitėje 8–10 minučių.
 

ekskursija_po_skyriu.png
moodlemokslui.jpg
Ugdymo-karjera- centras.jpg
saugi_mokykla.gif
video_parastes.gif
Ugdymas_nuo_kovo_30d.jpg
pagalba.jpg