Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Prekybos ir verslo skyrius

Vytauto g. 267, LT-76337 Šiauliai
Tel. (8 41) 52 36 56
Faks. (8 41) 52 36 56
El.paštas prekybos.sk@sprc.lt

facebookgrupei.jpg



2018-2019 m. naujienos ir įvykiai

Šv. Velykų stalo dekoravimo tendencijos

2019 04 19


Artėjant Šv. Velykoms – gamtos atbudimo, pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventei – Prekybos ir verslo skyriaus būsimieji padavėjai-barmenai ir jų profesijos mokytoja Aneta Salinkienė pademonstravo, kaip gražiai pasiserviruoti šventinį stalą. Stalo serviruotėje vyrauja šviesios, pastelinės, pavasariškos, atgimstančios gamtos spalvos: geltona, žalsva, žydra, nereikėtų pamiršti ir šių metų spalvos – koralinės. Šių metų vyraujanti indų tendencija – didelės lėkštės, sunkūs, keraminiai, žemės spalvų (rusvos, gelsvos, žalsvos, pilkšvos) indai. Velykų stalas neapsieina be tradicinių akcentų: kiaušinių, kiškučių, paukštelių, lizdelių, gėlių ir kitų papuošimų, simbolizuojančių bundančią gamtą. Tačiau pagal šiais metais vyraujantį Rustic (kaimišką) stilių visos stalo dekoracijos turėtų būti gaminamos savomis rankomis. Velykų stalui puošti ypač tinka įvairūs žalumynai: samanos, specialiai išsprogdintos beržų ar vadinamųjų kačiukų (ar kitų augalų) šakelės, pirmosios pavasario gėlės. Puošiant stalą, svarbu atkreipti dėmesį, kad spalvos derėtų tarpusavyje, sukurtų harmoningą vaizdą, tad svarbu tinkamai parinkti staltiesę, servetėles, indus ir dekoracijas.

ekskursija_po_skyriu.png
moodlemokslui.jpg
erasmus_wbl2.jpg
Ugdymo-karjera- centras.jpg
saugi_mokykla.gif
video_parastes.gif