Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Prekybos ir verslo skyrius

Vytauto g. 267, LT-76337 Šiauliai
Tel. (8 41) 52 36 56
Faks. (8 41) 52 36 56
El.paštas prekybos.sk@sprc.lt

facebookgrupei.jpg



2018-2019 m. naujienos ir įvykiai

Edukacinis užsiėmimas

2018 10 11


Spalio 11 dieną konditerio specialybės (PK 16, PKm 17 gr.) mokiniai bei maisto srities profesijos mokytojai dalyvavo edukaciniame užsiėmime, kurį vedė TOptimus atstovas. Lektorius supažindino su naujais įrengimais, skirtais konditeriams ir kulinarams. Daugiausia susidomėjimo kėlė liofilizatorius.
Liofilizacija – tai džiovinimas šalčiu. Liofilizacijos proceso metu uogos ir vaisiai yra užšaldomi vakuume ir dideliame šaltyje (-80 °C) išdžiovinami. Šio proceso eigoje uogose esantis vanduo ledo pavidalu pereina į garų fazę, nepavirsdamas skysčiu. Būtent dėl šios priežasties, po liofilizacijos uogos ir vaisiai nekeičia formos, tūrio, spalvos, išsaugomos jų aromatinės ir skoninės savybės, o tekstūra tampa specifinė – puri ir traški. Rūgščių uogų ir vaisių skonis šiek tiek suintensyvėja.
Mokslininkai liofilizaciją vadina tobulu džiovinimo būdu, nes šio proceso metu išsaugomos praktiškai visos vertingos medžiagos. Edukacinio užsiėmimo metu dalyviai degustavo liofilizuotas braškes, burokėlius, agurkus, bazilikus, pomidorus.

ekskursija_po_skyriu.png
moodlemokslui.jpg
erasmus_wbl2.jpg
Ugdymo-karjera- centras.jpg
saugi_mokykla.gif
video_parastes.gif