Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Prekybos ir verslo skyrius

Vytauto g. 267, LT-76337 Šiauliai
Tel. (8 41) 52 36 56
Faks. (8 41) 52 36 56
El.paštas prekybos.sk@sprc.lt

facebookgrupei.jpg



2017-2018 m. naujienos ir įvykiai

Pusryčiai su virtuvės šefu

2017 11 16


Lapkričio 16 dieną į tradicinius „Pusryčius su..“ atvyko naujo restorano „Avenue Brasserie“ virtuvės šefas ir įmonės vadovas Algirdas Matačiūnas. Svečias prisistatė kaip žmogus, kuris myli maistą. Pasirodo, virtuvės šefas labiausiai mėgsta gaminti jūrų gėrybes, o valgyti... cepelinus. Paklaustas, kodėl nusprendė restoraną atidaryti Šiauliuose, A. Matačiūnas atsakė, kad ilgą laiką mietas buvo prigesęs, bet dabar atsigauna, o gerų restoranų pasiūla nėra didelė. Žinoma, suveikė ir emocijos, paauglystę būsimasis šefas praleido būtent Šiauliuose. Susitikimo dalyviai domėjosi, koks yra karjeros kelias iki šefo. A. Matačiūnas baigė aukštesniąją maisto pramonės mokyklą, kur įgijo duonos – konditerio technologo specialybę. Kurį laiką dirbo pagal specialybę, bet norėjosi šiek tiek daugiau, nei vykdyti nurodytas užduotis. Tad išvyko į Londoną, kur studijavo koledže, o praktinius virėjo įgūdžius tobulino padedamas garsiausių pasaulio virtuvės šefų. Mokiniai domėjosi, ar virtuvės šefas turi laisvalaikio ir ką mėgsta veikti, kiek valandų dirba, koks restorano meniu, kuo jis skiriasi nuo kitų, kiek restorane dirba žmonių. kas yra autoritetas ir kokį tikslą turi išsikėlęs. O iššūkis išties rimtas – tapti geriausiu Šiaurės Lietuvos restoranu ir patekti į trisdešimtuką geriausių Lietuvos restoranų. Atsisveikindamas mokiniams linkėjo mylėti savo darbą ir jam atiduoti viską, nes tik mylintis darbą žmogus gali tapti geras savo srities specialistas.

ekskursija_po_skyriu.png
moodlemokslui.jpg
erasmus_wbl2.jpg
Ugdymo-karjera- centras.jpg
saugi_mokykla.gif
video_parastes.gif