Ekstranetas | Virtuali mokymosi aplinka

Šiaulių profesinio rengimo centras
Prekybos ir verslo skyrius

Vytauto g. 267, LT-76337 Šiauliai
Tel. (8 41) 52 36 56
Faks. (8 41) 52 36 56
El.paštas prekybos.sk@sprc.lt

facebookgrupei.jpg



2016-2017 m. naujienos ir įvykiai

Praktinis seminaras

2017 04 24


Balandžio 24 d. Prekybos ir verslo skyriaus konditerio (PK 16/1) ir virėjo (PV16/2) specialybės mokiniai, socialiniai partneriai, profesijos mokytojai dalyvavo seminare ,,Naujos tendencijos visuomeniniame maitinime. Modernios technologijos ir gamybos valdymas‘‘. Seminaro teorinę dalį pristatė UAB METOS direktorė Audronė Jurkynienė. Dalyviai sužinojo, kad kompanija „METOS“ jau nuo 1922 metų dalyvauja profesionalios virtuvės kūrime ir atstovauja vienas seniausių ir didžiausių profesionalios virtuvės įrangos gamintojų kompanijas – „Metos Oy Ab“ ir „ALI Group“. „METOS“ tiekia profesionalią įrangą maitinimo įmonių barams, kavinėms, restoranams. Naujausi įrengimai pasižymi gera kokybe bei puikiu dizainu. Klaipėdos regiono projektų pardavimo vadovė Laima Žilinskienė pristatė įrengimus: cirkuliatorių ir vakuumatorių.
Praktinius užsiėmimus vedė „Metos Oy Ab“ šefas Ander Listra. Sous-vide (prancūzų kalba reiškia – vakuume) technologija – gamino mėsos, daržovių patiekalus. Tai nauja, tačiau sparčiai populiarėjanti maisto ruošimo metodika, paremta gaminimu vakuume daug žemesnėje nei įprasta temperatūroje. Toks maisto ruošimo būdas vis plačiau naudojamas garsiausiuose pasaulio restoranuose, jau taikomas ir Lietuvoje, o vystantis technologijoms, pamažu tampa prieinamas ir namų virtuvėse. Sous Vide receptai – tai pavyzdys, kaip lengvai, naudojantis šia technologija, yra paruošiami įspūdingi delikatesiniai patiekalai.
 

ekskursija_po_skyriu.png
moodlemokslui.jpg
erasmus_wbl2.jpg
Ugdymo-karjera- centras.jpg
saugi_mokykla.gif
video_parastes.gif